11 Eylül 2024

Hastanemizin Eczacımız tarafından 'Advers Etki Sistemi ve Farmakovijilans' konulu eğitim verildi. Eğitimde Advers Etki Sistemi, ilaçların istenmeyen yan etkilerini tespit etmekte büyük rol olduğunu ve yönetmek amacıyla kullanılan bir sistem olduğuna değinildi. Bu sistemin hastalarımızın güvenliğini artırmak için kritik bir rol olduğunu vurgulandı.
Farmakovijilans ise, ilaçların güvenliğini izlemek ve yan etkileri değerlendirmek için uygulanan süreçler bütünlük sağladığını  Bu süreç, ilaçların etkinliğini ve güvenliğini sürekli olarak takip ederek, hem bireyler hem de toplum sağlığını korumaya yönelik önemli bir adım olduğunu vurgulayarak eğitime son verildi.